Διάκριση της Ακαδημίας Ρομποτικής στο πρωτάθλημα First Lego League

Διάκριση της Ακαδημίας Ρομποτικής στο πρωτάθλημα First Lego League

Από: Ακαδημία Ρομποτικής

Η Ακαδημία Ρομποτικής είναι υπερήφανη για την διάκριση των μαθητών της στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα First Lego League, έναν παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής έρευνας και καινοτομίας, που έχει γίνει πλέον θεσμός στην Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Μαρτίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η αγωνιστική ομάδα της Ακαδημίας Ρομποτικής, που συμμετείχε με ενθουσιασμό και ομαδικό πνεύμα, κατάφερε να διακριθεί στον διαγωνισμό κερδίζοντας την δεύτερη θέση στην κατηγορία CoreValues. Η επιτυχία αυτή είναι προϊόν της συστηματική δουλειάς, της θέλησης και το ταλέντο των μαθητών, της έμπρακτης στήριξης των γονιών καθώς και το μεράκι και την αγάπη των εκπαιδευτικών.

Η αγωνιστική ομάδα συμμετείχε μέ δύο ομάδες. Τους "Καρχαρίες" και τους "Κινέζους".

«Η Κομπανία των Καρχαριών»:

Στο project αυτό οι μαθητές καλούνταν να βρουν λύση σε ένα πρόβλημα, τις φονικές επιθέσεις καρχαριών σε σέρφερ. Οι μαθητές είχαν την ιδέα να τοποθετήσουν σημαδούρες με αισθητήρες κίνησης για να προειδοποιούν εγκαίρως τους σέρφερ για την επίθεση καρχαριών και να εγκαταστήσουν ένα σύστημα Αrduino, το οποίο αναπαρήγαγε ήχους φαλαινών, με σκοπό την επιτυχή απώθηση του κορυφαίου αρπακτικού από την παραλία των σέρφερ.

«Ταξιδέψαμε στην Κίνα»:

Σε αυτό το project η ομάδα της Ακαδημίας Ρομποτικής είχε ως αποστολή να θωρακίσει τα κτήματα ενός χωριού της Κίνας από τις καταστροφικές επιθέσεις των αλιγατόρων, οι οποίοι δημιουργούσαν λαγούμια και κατέστρεφαν τις σοδιές. Οι μαθητές σκέφτηκαν να κατασκευάσουν έναν υπόγειο φράχτη για σταματήσουν τις καταστροφές των ερπετών στα χωράφια.

 

Ο Γιώργος Ζερβόπουλος, εκπαιδευτικός - υπεύθυνος της αγωνιστικής ομάδας, δήλωσε την ικανοποίηση του για την παρουσία και την διάκριση των μαθητών. «Συνεχίζουμε με ενέργεια και βάζουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής που ακολουθούν. Οι μαθητές μας, με ομαδικότητα και αυτοπεποίθηση, γνωρίζουν τις νέες τεχνολογίες και ανακαλύπτουν τον κόσμο μας διασκεδάζοντας. Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή των εκπαιδευτικών της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να συμμετέχουν και να βραβεύονται οι μαθητές τους σε μεγάλους διαγωνισμούς ρομποτικής. Συνεχίζουμε!» δήλωσε με υπερηφάνεια ο κύριος Ζερβόπουλος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό First Lego League, είναι οι εξής: Αϊβαλιώτης Αναστάσιος, Ράπτης Μενέλαος, Κουρούδης Δημήτριος, Γρηγοριάδης Γιάννης, Νικολαϊδης Ανέστης, Ξαφάς Γεώργιος, Παπαχρήστους Στέλλα, Πειστικός Δημήτρης, Αϊβαλιώτης Γεώργιος, Μάτζιος Λευτέρης.

 

Σημαντική ήταν η συμβολή των εθελοντών στην επιτυχή συμμετοχή της ομάδας της Ακαδημίας Ρομποτικής και σε αυτόν τον διαγωνισμό. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τις Μαργαρίτα Χατζούλη και Νίνα Πάνου για την συνδρομή τους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μεγάλοι χορηγοί της αγωνιστικής ομάδας της Ακαδημίας Ρομποτικής είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Cactus, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο δημιουργίας ιστοσελίδων και ψηφιακών συστημάτων. 

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο μπορείτε να βρείτε εδώ στην σελίδα μας στο facebook.

 

 

εκπαιδευτική ρομποτική Θεσσαλονίκη