Μια φορά κι έναν καιρό… ήταν τα παραμύθια των παιδιών!!!

Μια φορά κι έναν καιρό… ήταν τα παραμύθια των παιδιών!!!

Από: Ακαδημία Ρομποτικής

1ο μάθημα Storytelling

Μια φορά κι έναν καιρό… ήταν τα παραμύθια των παιδιών!!!

Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα του εκπαιδευτικού προγράμματος Lego Storytelling για τον χειμερινό κύκλο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018. Μάγισσες και ξωτικά στάθηκαν η αφορμή για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της δημιουργικής αφήγησης.

Μαθητές προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν την πρώτη, δική τους ιστορία και να διακρίνουν σε αυτήν τους χαρακτήρες, το σκηνικό, τη χρονολογική περίοδο και την πλοκή. Στη συνέχεια, σε ειδικά διαμορφωμένο λογισμικό, εισήγαγαν εικόνες από την ιστορία τους και τοποθέτησαν διαλόγους. Στο τέλος, δημιούργησαν ένα ευφάνταστο κόμικς, το οποίο πήραν μαζί τους.

Σημαντική στιγμή του μαθήματος ήταν η παρουσίαση της ιστορίας ενώπιον των γονέων. Τα παιδιά επικοινώνησαν την ιστορία τους και απάντησαν στα ερωτήματα Ποιος, Που, Πότε και Τι. Με τον τρόπο αυτό ανέδειξαν την ευρηματικότητα τους και τη συνειρμική τους σκέψη, ενώ παρέσυραν τους μεγάλους στον δικό τους φανταστικό κόσμο. Και φυσικά.. πήραν τα εύσημα!!!

Το κείμενο αυτό δεν θα μπορούσε να κλείσει πιο ιδανικά, παρά με τα λόγια του πιο διάσημου και αγαπητού παραμυθά της Ελλάδας, του Ευγένιου Τριβιζά:

 

Αν άφηναν όλοι οι άνθρωποι τη φαντασία τους ελεύθερη, θα ήταν διαφορετικός ο κόσμος;

Θα ήταν ένας κόσμος με λιγότερη συννεφιά και περισσότερα ουράνια τόξα, με περισσότερες κόκκινες κλωστές παραμυθιών και λιγότερες αλυσίδες, με λιγότερα συρματοπλέγματα και περισσότερα τετράφυλλα τριφύλλια, με λιγότερη άσφαλτο και περισσότερες μαργαρίτες που λένε πάντα «σ’ αγαπώ».

 

 

εκπαιδευτική ρομποτική Θεσσαλονίκη