Αγωνιστική ομάδα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2018...

Αγωνιστική ομάδα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2018...

Από: Ακαδημία Ρομποτικής

Το σαββατοκύριακο που πέρασε,10-11/2 η Αγωνιστική ομάδα της Ακαδημίας Ρομποτικής συμμετείχε στην προκριματική φάση του First Lego League Greece 2018 που έλαβε χώρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο ανταγωνισμός, που συναντήσαμε, ήταν μεγάλος αφού υπήρχαν ομάδες από όλη την Περιφέρεια. Το ίδιο μεγάλος όμως ήταν και ο ενθουσιασμός μας.

Η πρώτη μέρα του διαγωνισμού.

Το πρωί του Σαββάτου βρήκε όλη την ομάδα μαζί να διακοσμεί το pit της στην έκθεση. Η αίθουσα ήταν γεμάτη γέλια ,μουσικές ,χρώματα. Ακούγονταν φωνές παιδιών να λένε ρυθμικά τα ονόματα των ομάδων τους. Επόμενή μας κίνηση ήταν να εξερευνήσουμε τον χώρο. Γνωρίσαμε τις υπόλοιπες ομάδες αλλά και συστήσαμε την δική μας. Η ώρα περνάει και έρχεται η στιγμή για το πρώτο practice test του ρομπότ .Όλα πάνε καλά !Η ομάδα ευχαριστημένη γυρνάει πίσω στο pit έχοντας όμως ακόμη την αγωνία της τελικής δοκιμής.

 

Η δεύτερη μέρα του διαγωνισμού.

Η Κυριακή ξεκινάει με την ομάδα μας γύρω από τα practice tables. Απομένουν 2 ακόμα γύροι για το robot performance και μετά ακολουθούν οι απονομές. Το ρομπότ και τις 2 φορές πήγε καλά διατηρώντας την Τρίτη θέση του 1ου γύρου. Περιμέναμε ότι θα ήμασταν πιο ψηλά. Παρόλα αυτά δεν πτοούμαστε, αναμένουμε να ακούσουμε την τελική κατάταξη. Αυτό ήταν. H προκριματική φάση του FLL Greece 2018 έφτασε στο τέλος της. Και οι 63 ομάδες μαζεύονται γύρω από την σκηνή. Πρώτα δίνονται οι βεβαιώσεις συμμετοχής καθώς και τα αναμνηστικά μετάλλια σε όλες τις ομάδες. Έπειτα ανακοινώνονται τα βραβεία 1ης και 2ης θέσης για κάθε μία από τις 9 κατηγορίες του FLL. Οι παρουσιαστές τονίζουν ότι το βραβείο δεν εξασφαλίζει την θέση της ομάδας στον τελικό. Ακαδημία Ρομποτικής: βραβείο 2ης θέσης στην κατηγορία core values.  Χαρούμενοι ανεβαίνουμε στην σκηνή και παραλαμβάνουμε το βραβείο μας. Παρόλα αυτά η αγωνία παραμένει, θέλουμε το εισιτήριο για τον τελικό.23/63 ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στην τελική φάση του FLL Greece. Ξεκινάει η ανακοίνωση των ομάδων από τους παρουσιαστές αρχίζοντας από την 23η θέση. «23η θέση :… ,22η θέση:… ,21η θέση…» και κάπως έτσι φτάνουμε στην ανακοίνωση της πρώτης 10αδας «10η θέση:…,…6η θέση:…,5η θέση:…». Τα περιθώρια στενεύουν .Τέσσερις θέσεις απομένουν ακόμη, οι 4 πρώτες. Δεν χάνουμε τις ελπίδες μας πιστεύουμε ότι έχουμε προκριθεί. «3η θέση:…» ,ανακοινώνουν οι παρουσιαστές. Η ομάδα παγώνει. Δύο θέσεις απομένουν. Κρεμόμαστε όλοι από τα χείλη του παρουσιαστή. «Στην δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης : ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ».Η καρδιά αρχίζει να χτυπά δυνατά και πάλι. Η χαρά μας είναι μεγάλη. Η σκληρή δουλειά που κάναμε ανταμείφτηκε. Αγκαλιαζόμαστε, δίνουμε συγχαρητήρια, γελάμε, βγάζουμε φωτογραφίες ,παίρνουμε το εισιτήριο και φύγαμε για τον τελικό!

εκπαιδευτική ρομποτική Θεσσαλονίκη