Δεκάδες μαθητές σχολείων γνώρισαν την Ακαδημία Ρομποτικής και τον "Γιωρίκα"

Δεκάδες μαθητές σχολείων γνώρισαν την Ακαδημία Ρομποτικής και τον "Γιωρίκα"

Από: Ακαδημία Ρομποτικής

Να έρθουν πιο κοντά στα επιτεύγματα της τεχνολογίας είχαν την ευκαιρία δεκάδες μαθητές Λυκείων που συμμετείχαν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές σχολείων προκειμένου να γνωρίσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και να λύσουν οι μαθητές του λυκείου απορίες που πιθανόν να έχουν σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.

Παρόν στην εκδήλωση ήταν και η Ακαδημία Ρομποτικής του πανεπιστημίου, παρουσιάζοντας το έργο της. Ο κ. Νικόλαος Φαχαντίδης, επίκουρος Καθηγητής και επιστημονικά υπεύθυνος της Ακαδημίας, μίλησε σχετικά με την ρομποτική και το πώς αυτή εμπλέκεται με την καθημερινότητά μας. Ακόμη προσπάθησε να βοηθήσει τους μαθητές να ερευνήσουν αν θα τους ενδιέφερε να ασχοληθούν επαγγελματικά ή να σπουδάσουν πάνω σε κάποια από τις νέες τεχνολογίες του σήμερα.

Την παράσταση έκλεψε ο "Γιωρίκας" όχι μόνο με τις χορευτικές του ικανότητες, άλλα και με το... τραγούδι. Ο "Γιωρίκας" είναι ένα ρομπότ Πόντιος, προγραμματισμένο από την ερευνητική ομάδα της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ο "Γιωρίκας" χορεύει, τραγουδάει και μιλάει την Ποντιακή διάλεκτο. Φυσικά γνωρίζει και άλλες γλώσσες όπως Αγγλικά, Ελληνικά και Ρώσικα. 

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Γιώργου Ροδάκογλου για την TV100 όπου και τον ευχαριστούμε για την τηλεοπτική κάλυψη.

εκπαιδευτική ρομποτική Θεσσαλονίκη