icon-user Για ηλικίες: Ενήλικες
icon-euro Κόστος: Θα ανακοινωθεί
icon-euro Διάρκεια: Θα ανακοινωθεί

Επιμορφώσεις Ενηλίκων

katartisi-ekpaideutikon-1

Η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, επίσης, υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων με τεχνολογίες ρομποτικής, αυτοματισμού, Internet of Things (IoT) και πανταχού παρούσας υπολογιστικής (ubiquitous computing) με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογικού αλφαβητισμού σε σύγχρονους τομείς της τεχνολογίας, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της ραγδαία μεταβαλλόμενης κοινωνίας.

Το «Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών» της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποτελεί ένα οργανωμένο πρόγραμμα, το οποίο επικεντρώνεται στους παρακάτω άξονες:

  1. Σύγχρονες τεχνολογίες και πακέτα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (π.χ. BeeBot, Lego WeDo, Lego Mindstorms EV3, little bits, mouse, Code Express, Arduino, Edison, Thymio, κτλ.)
  2. Σύγχρονα περιβάλλοντα προγραμματισμού και ανάπτυξης των σετ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
  3. Η Εκπαιδευτική Ρομποτική στη διδασκαλία όλων των γνωστικών αντικειμένων.
  4. Η Εκπαιδευτική Ρομποτική στη διδασκαλία του Προγραμματισμού.
  5. Σχεδίαση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών δράσεων με τεχνολογίες ρομποτικής.

Στόχος της Επιμόρφωσης είναι η σταδιακή εισαγωγή στην κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομπότ, μέσα από την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων, από την καθημερινή ζωή και εμπειρία. Μετά το πέρας των μαθημάτων, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να σχεδιάσουν μαθησιακές δραστηριότητες με εργαλείο την Εκπαιδευτική Ρομποτική και να τις εφαρμόσουν στις δικές τους τάξεις.

Για την επίτευξη των παραπάνω, οι εκπαιδευτικοί εμπλέκονται σε κατάλληλες παιδαγωγικές δραστηριότητες συσχετίζοντας τη νέα γνώση με την προϋπάρχουσα, καθώς και με την εμπειρία που διαθέτουν, ενώ παράλληλα δίνεται η ευχέρεια εφαρμογής κατάλληλων μεθόδων και τεχνικών (εργασία σε ομάδες των 2 – 3 ατόμων, συζήτηση, δομημένες ασκήσεις για πρακτική εξάσκηση, επίλυση προβλημάτων, επίδειξη παραδειγμάτων, εισήγηση, ατομική εργασία).

Με το πέρας της επιμόρφωσης απονέμεται βεβαίωση παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

icon-register
Αίτημα για Εγγραφή σε τμήμα
icon-register
Αίτημα για Εγγραφή σε τμήμα
Συμπληρώστε την φόρμα
icon-phone
Πατήστε εδώ για να μας καλέσετε