Τι είναι ρομπότ

Τι είναι ένα Ρομπότ ;

“Ένα ρομπότ είναι ένα μηχάνημα που συλλέγει δεδομένα για το περιβάλλον του και χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να ακολουθήσει οδηγίες με τελικό σκοπό να κάνει κάποια εργασία ή ενέργεια” (2000, The Tech Museum of Innovation)

Τι είναι η ρομποτική;

Η ρομποτική είναι η μελέτη της μηχανικής των ρομπότ. Το πεδίο της ρομποτικής είναι τεράστιο και έχει υπάρξει για πολλά χρόνια. Μόνο τα τελευταία 50 έως 100 χρόνια, το πεδίο της ρομποτικής έχει προχωρήσει πέρα ​​από την επιστημονική φαντασία σε πραγματική, κινούμενη, σκέψης και ενεργώντας ρομποτική.

Η ιστορία της ρομποτικής

Karel Capek
Karel Capek

Η λέξη “ρομπότ” εφευρέθηκε το 1921 από το έργο της Τσέχου συγγραφέα , Karel Capek, όταν έγραψε το R.U.R., ένα έργο για τα φουτουριστικά ρομπότ, που στρέφονται ενάντια στους δημιουργούς τους και αναλαμβάνουν τον κόσμο. Ο Capek σκέφτηκε την λέξη ρομπότ, με βάση τον όρο “robota“, που σημαίνει σκλαβιά ή καταναγκαστική εργασία.

Το 1923, το έργο μεταφράστηκε στα αγγλικά και ο όρος δημιουργήθηκε στην αγγλική γλώσσα. Ωστόσο, η ιδέα για τα ρομπότ ήταν πολύ πιο παλιά από τα ίδια τα ρομπότ και τον ορισμό τους.

Ο Αριστοτέλης έγραψε κάποτε: “Αν κάθε όργανο μπορούσε να επιτελέσει τη δική του δουλειά, να υπακούσει ή να προβλέψει τη βούληση των άλλων … αν o αργαλειός μπορούσε να πλέξει και το δοξάρι να παίξει την λύρα, χωρίς χέρι που να το οδηγεί, τότε οι επικεφαλής δεν θα χρειαζόταν υπηρέτες” (Online, 2002).

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας, η ιδέα των μηχανών που κάνουν τα δυσάρεστα καθήκοντα των ανθρώπων ήταν συναρπαστική. Σήμερα, τα ρομπότ βρίσκονται πολύ πιο μακριά από τα σκίτσα του Frankenstein του Mary Shelley ή του Leonardo Da Vinci. Ενσωματώνουν τις αρχές της μηχανής επιστήμης που καταφέρνει να ολοκληρώσει ένα επίπονο ανθρώπινο καθήκον.

[1] Πηγή: https://ase.tufts.edu/roboticsacademy/Robotics.htm

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

icon-register
Αίτημα για Εγγραφή σε τμήμα
Συμπληρώστε την φόρμα
icon-phone
Πατήστε εδώ για να μας καλέσετε