RoboCon

Το πρώτο Convention Ρομποτικής στην Ελλάδα θα γίνει στη Θεσσαλονίκη – Άρθρο στο ηλεκτρονικό περιοδικό Parallaxi

Το πρώτο Convention Ρομποτικής στην Ελλάδα είναι γεγονός και θα γίνει στη Θεσσαλονίκη!

Το 1st Greece Robo Con, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο ” Ιωάννης Βελλίδης”, με στόχο την καθιέρωσή του ως θεσμό με διεθνή εμβέλεια. Αποσκοπεί στην διαμόρφωση μίας συμμετοχικής πλατφόρμας ενός ευρέως φάσματος φορέων, επιχειρηματιών, ατόμων, επιστημόνων και ομάδων που δραστηριοποιούνται στις βιομηχανίες τεχνολογίας, ως ευκαιρία ανάπτυξης, έρευνας, καινοτομίας και παραγωγής νέων προτάσεων, προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής ιδεών σχετικά με το συγκεκριμένο πεδίο και τις εφαρμογές του.

Ο κύριος σκοπός του convention είναι να αναδείξει το ταλαντούχο δυναμικό της πόλης και της χώρας που ασχολείται με όλες τις πτυχές της ρομποτικής και της τεχνολογίας και να συσφίξει τις σχέσεις μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και του παραγωγικού τομέα ανοίγοντας νέους διαύλους επικοινωνίας. Έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη συνεργασιών με αντίστοιχες διοργανώσεις και φορείς, στην παρουσίαση, στην επαγγελματική προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών και, γενικότερα, στην αναζήτηση κάθε μορφής συνεργασίας για την προβολή και προώθηση της ελληνικής δημιουργικότητας.

Η θεματολογία του 1st Greece Robo Con εστιάζει σε εκθέματα των πεδίων της κοινωνικής, της βιομηχανικής, της εκπαιδευτικής ρομποτικής, της ρομποτικής στην επιστήμη της υγείας αλλά και σε εύρος άλλων εκθεμάτων νέων τεχνολογιών όπως 3D printing, Virtual Reality κλπ.

Η διοργάνωση του 1st Greece Robo Con είναι μία πρωτοβουλία της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που αποτελεί πρωτοπόρο δύναμη στην ρομποτική στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο. Από την ίδρυσή της το 2015, η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχει συμμετοχές σε εκθέσεις όπως στην Consumer Electronics Show (CES) 2019, Las Vegas, USA, Exhibition on Technology and Innovation for Social Good, 2019, Ευρωκοινοβούλιο, Βρυξέλλες, ΔΕΘ HELEXPO κ.α. και διακρίσεις όπως HORIZON 2020 με το ακρωνύμιο STEAMY , Tell us Awards 2015, WRO, FLL κ.α.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της εκδήλωσης έχουν δραστηριοποιηθεί φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Πολυτεχνικής Σχολής που Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κεντρικής Μακεδονίας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και ινστιτούτα όπως το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ι.Π.Τ.Η.Λ.) και το Ινστιτούτο Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας (Ι.Β.Ο.), Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.). Επίσης, με την παρουσία τους θα τιμήσουν την εκδήλωση καταξιωμένοι ιδιώτες επαγγελματίες στον χώρο της Ρομποτικής και των νέων Τεχνολογιών καθώς και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, επίσημα όργανα και σύνδεσμοι από τον επιχειρηματικό κλάδο. Τέλος, πρόσκληση έχουν λάβει όλοι οι γονείς των μαθητών της Ακαδημίας Ρομποτικής και των συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κέντρων καθώς στο πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ενταχθεί η απονομή βεβαιώσεων στους απόφοιτους της ακαδημαϊκής περιόδου Φεβρουάριος-Ιούνιος 2019.

Το Συνέδριο σας προσκαλεί σε μία καινοτόμο δράση στον τομέα της ρομποτικής και τεχνολογίας, εκεί που η Θεωρία συναντά την Πράξη.

icon-register
Αίτημα για Εγγραφή σε τμήμα
Συμπληρώστε την φόρμα
icon-phone
Πατήστε εδώ για να μας καλέσετε