Μαθητές έρχεται ο STIMEY – Άρθρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα euronews

Ένα μικρό λευκό ρομπότ φιλοδοξεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του μαθητή.

Το όνομά του είναι “STIMEY”, όπως λέμε επιστήμη, και η δουλειά του είναι να βελτιώσει την διαδικασία της μάθησης και να κινήσει το ενδιαφέρον των παιδιών για τις θετικές επιστήμες.

Πρόκειται για μια καινοτομία που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon2020.

«Μπαίνει μέσα σε μια ομάδα σαν συνέταιρος της ομάδας. Αλληλεπιδρά με τα παιδιά, οπότε αμέσως δημιουργεί ένα διαφορετικό πλαίσιο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αντί λοιπόν να είναι τρεις μαθητές και να κάνουν τα μαθήματά τους στο σχολείο όπως τα κάνουν ως ομάδα, βάζουμε κι ένα ρομποτάκι στην ομάδα και αυτό δημιουργεί κίνητρα, δημιουργεί μια θέληση για δουλειά».

Το ρομποτάκι είναι ένα μόνο κομμάτι του προγράμματος κοινωνικής ρομποτικής “STIMEY”, που αναπτύχθηκε με τη συνεργασία πανεπιστημίων και εταιρειών από Ελλάδα, Γερμανία, Λευκορωσία, Ισπανία και Φινλανδία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ηλεκτρονική πλατφόρμα και ραδιόφωνο, καθώς και παιχνίδια που συνδυάζουν ψυχαγωγία και μάθηση.

icon-register
Αίτημα για Εγγραφή σε τμήμα
Συμπληρώστε την φόρμα
icon-phone
Πατήστε εδώ για να μας καλέσετε